Produkter Tjenester Meny
Totaltrenovering av VVS på Hotel Bergen Børs

Totalrenovering av VVS på Hotel Bergen Børs

Hotel Bergen Børs, med beliggenhet i de øverste etasjene i den gamle børsbygningen og granitt bygget og «ny» bygget ved Torgallmenningen, innviet i 1862, har blitt Bergens mest fasjonable hotell. Suitene er noe helt utenom det vanlige, og ikke minst suiten i børssjefens tidligere kontor. Vi har stått for alt av VVS arbeid. 

Bruksendring: fra kontor til hotell

Utgangspunktet vårt for prosjektet var en bruksendring fra kontorlokaler til hotell av bygningsmassen. Bygningsmassen består av tre bygg som alle er bygget på forskjellige tider. Hotellet skulle iht. kontraktinngåelse ha totalt 130 rom. Jobben startet med en sparring med kunden (LAB entrepenør / Grieg arkitekter) i forhold til en total rørteknisk leveranse for hotellet. Rørentreprisen bestod av sanitær, varme, og sprinkler. I tillegg har byggherren Odfjell Eiendom benyttet seg av opsjoner på kjøling.  

Sanitær- og varmeanlegg

Sanitærleveransen bestod av rør og utstyr til 127 bad, 1 stort kjøkken, 9 vaskerom og fellestoaletter. 

Som følge av endring i bruk av bygningsmassen ble eksisterende kundesentral for fjernvarme skiftet ut for å kunne ivareta nye behov. Vanninnlegget ble større og eksisterende rør i grunnen ble fornyet.

I teknisk rom har vi vært med på å fjerne eksisterende oljekjel, implementert oppvarming av hotell inn i eksisterende varmeanlegg. Renseanlegg og vakuumutskiller fra IMI er installert på isvannskrets, tørrkjøler-krets og varmeanlegg. Oppvarming av arealet skjer ved ventilasjonsaggregat og ettervarmingsbatteri i rom, samt radiatorer i fellesareal. I prosjektet har det blitt tilkoblet ett stk. nytt aggregat og ett aggregat er skiftet ut.

Det var en krevende og omfattende jobb, det var drift i ulike arealer i byggeprosessen som gjorde det utfordrende med tanke på fremdrift. Dette kombinert med at deler av arealene skulle bevares gjorde at mye måtte løses lokalt på byggeplass i tett dialog med oppdragsgiver, arkitekt og byggherre. 

Nye moderne bad

Odfjell EIendom/Grieg arkitekter visste ganske godt hva de ville ha, men fikk også gode råd fra oss på mulige løsninger. De nye badene skulle være i klassisk stil og elegant luksus med det mest moderne utstyret. 

Produktinfo

Rørnett er bygget i Sanipex MT og Pex. Avløp er lagt i MA og Geberit Silent. Valg av utstyr og romløsning ble gjort av I-ark/CKR. Det ble installert baderomsmøbler og sanitærporselen fra Globo/Duravit og servantbatteri fra Hansgrohe. Badekarene er av merket Vikingbad og badekarbatteriene fra Hansgrohe. Dusjsettene er fra Hans Grohe. Sisternene er fra Tece.

Det ble montert sluk fra Purus Joti med Nood vannlås. 

Vi vil takke LAB Entreprenør og byggeier Odfjell Eiendom for oppdraget og godt samarbeidsklima i prosjektet.

Litt av et hotell det ble tilslutt!